Historie

Het ontstaan van de Böschuule

Naar jaarlijkse traditie en fervent carnavalliefhebber, trok ik ieder jaar naar onze buurdorpen in Voeren. Al gauw ontstond mede dankzij de steun van voorzitters als Jean Duijsens en Jef Huynen het idee een eigen carnavalsvereniging op te starten en dit in ons kleine Teuven. Meteen was ik verkocht, maar wist dat dit geen gemakkelijke klus zou worden.
Met vreugdevolle ijver en nog een kersverse carnavalskater van daags voordien, besloot ik samen met dorpsgenoten Roland Janssen en Sjef Römers op zoek te gaan naar leden. Dankzij de ondersteuning van onze dorpspriester ‘’pastoor Lemmens” ronselden we toch een acht- à tiental leden bij elkaar en zo werden de eerste stappen op carnavalsgebied gezet. De motivatie van de nieuwe raadsleden vormde al gauw een hechte band en ook het nieuwe naamkaartje voor onze vereniging was geen geheim meer: “k.v. de Böschuule va Teuve”.
Zo werd ik dan in 1985 als eerste prins van Teuven uitgeroepen en zwaaide de scepter over het Böschuule-rijk als prins Yvan ɪ. Onze eerste optocht was er eentje om nooit te vergeten. Het winterse weer en de schrale opkomst konden ons niet weerhouden dankzij het grote drankaanbod van de gulle Teuvenaars. Aan dit pleziertje kwam al snel een einde aangezien velen onder ons op een draagberrie werden afgevoerd alvorens het avondbal zou beginnen.
Ondertussen, 33 jaar verder, zijn de Böschuule uitgegroeid tot een vereniging waar we als Teuvenaars trots op mogen zijn en met volle overtuiging uitkijken naar hun 4×11 jubileum.

Böschuule Alaaf!

De oprichter van de vereniging,

Yvan Duijsens